hits

Skolegudstjeneste

Det har vært mye skriverier om julegudstjenester i det siste. Elevene må nå melde seg på om de skal være med i kirka. Noen må til og med ha med underskrift fra foreldre hvis de skal få lov til å gå rundt juletreet.

Jeg leste et bra innlegg i gudstjeneste-debatten i dag, du burde lese denne; Tv2

Idag var jeg på skolegudstjeneste. Noen mødre stilte opp for å se våre håpefulle. Andre trinn gikk i Lucia-prosesjon og sang fine sanger i begynnelsen av gudstjenesten. Koselig at flere elever deltok med lystenning, sang og dikt.

Den ene sangen har jeg gått å nynnet og sunget på i hele ettermiddag, er den ikke fin?

Jeg hadde håpet at alle kunne delta i skolegudstjenester. Og jeg hadde håpet at alle også kunne delta på lysvandring som var det alternativet skolen hadde - den var sikkert også kjempefin!

Hva synes du om skolegudstjenester?

3 kommentarer

cuskima

17.12.2015 kl.22:30

så lenge vi er et Lutheransk land syns eg vi sku ha skolegudstjeneste at de som sliter grusomt mye med dette kan få fri..de som ikkje sliter er muslimer det vet vi om vi gidder spørre dem...de som er ateister er de som har problemer....

Da tenker eg stakkars deg som er SÅ redd for at barna sine skal tro på noe eller bli *smittet* av noe kristelig.....w@@@@@@ farlig :P

Å be om lappe hjemmefra for å gå rundt juletreet fikkd et til å rulle for meg -da skrev eg et LANGT innlegg hos megselv.....

videoen din fungerer desverre ikkje :)

ravn73

18.12.2015 kl.08:20

cuskima: Det er gjerne humanetikerne som står på barrikadene, har jeg inntrykk av. Jeg blir også veldig frustrert over at alt skal avkristnes og at alt er så skummelt med tradisjoner. Takk for tilbakemelding om videoen, jeg fikset det nå :) En herlig sang, du får klikke på den og høre :) Ha en fin fin fredag!

cuskima

18.12.2015 kl.16:03

helt utrolig hva de er så redde for.....eg tenker jo at barn må jo få velge selv og enste måten er jo ved å bli vist ulike ting.

Det er jo ikkje slik at alle er supernyfrelste helelr som bruker kirken og feirer høytider....jul er den største høytiden vi har -uten den faller jo egentlig hele det kristelige budskapet bort.....men at noen tar skade av bakenforliggende tradisjoner og historie om hvorfor det forstår eg ikkje -syns det er mye mer merkelig å fortelle at hele verden er gal bare vi er de smarte som ikkje tror på sånt tull.....og derfor barnet mitt slipper du få fine gaver til jul er det ikkje fint?

sorry eg kjenner endel av dem...blir for dumt :P

Skriv en ny kommentar